Bedrijfsinfo

In 1975 is H.C. Hoekert begonnen met een kwekerij en een tuincentrum. Het bedrijf was gevestigd in Oldebroek op een oppervlakte van 1,9 hectare. Wegens de toename van de omvang van het bedrijf, door de uitbr eiding van de boomkwekerijactiviteiten in de loop der jaren, is het bedrijf in 1986, onder de naam Boomkwekerij Hoekert BV, verhuisd naar de huidige locatie in Wezep waar de totale bedrijfsoppervlakte 17 hectare bedraagt.

Op dit moment  vindt de teelt plaats op onder andere een buitenoppervlakte van 15 hectare containervelden, en daarnaast 1,2 hectare glas en 0,8 hectare foliekas.

Kwekerij Hoekert BV houdt zich bezig met het kweken van diverse soorten coniferen, heesters, hebe´s en calluna´s. Op jaarbasis kweekt het bedrijf meer dan zes miljoen planten in de potmaten  5.5,  9, 11, 13 en 15 cm. 90 % van de planten wordt gekweekt in 9 en 11 cm pot.

De verkoop van deze planten geschiedt hoofdzakelijk via de bloemenveilingen. Via exporteurs worden producten door heel Europa verkocht.
De laastste jaren wordt er ook naar Japan en de V.S. en Canada geëxporteerd.

Op dit moment werken er 22 mensen fulltime op de kwekerij en daarnaast heeft het bedrijf 2 parttimers. In de drukkere periodes van het jaar, met name het afleverseizoen,werkt de kwekerij met extra arbeidskrachten.

Het bedrijf voert het productieproces grotendeels zelf uit. Naast het mechaniseren en automatiseren van werkzaamheden is Boomkwekerij Hoekert BV sinds een aantal jaren ook bezig met productvernieuwing. Tijdens de start van klassieke veredeling in 1998 heeft het bedrijf een nieuwe dochteronderneming opgezet – Eden´s Creations genaamd.

Door het intensieve veredelingswerk van Eden´s Creations is er een nieuwe Calluna vulgaris lijn de zg. knopbloeiers ontwikkeld. Deze Calluna´s worden gekweekt onder de naam ´Beauty Ladies´.
Van deze kwekersrechterlijk beschermde lijn worden op jaarbasis bijna 40 miljoen gekweekt .

Naast de klassieke veredeling van de calluna’s heeft Eden’s Creations een laboratorium opgezet waar middels diverse technieken en onderzoeken verbeterde plantensoorten ontwikkeld worden.

  • Kwekerij Hoekert
  • 8091 PB Wezep
  • Bezoekadres:
  • Zuiderzeestraatweg 410
  • 8091 PB Wezep
  • Tel: 0525-633121
  • Fax: 0525-633297
  • E-mail: info@hoekert.nl